23 Nisan 2009 Perşembe

tavuklu tel şehriyeli yoğurt çorbası

MALZEMELER:
bir parça tavuk eti
tel şehriye
yoğurt
un
yumurta
tereyağ
sıvıyağ
baharat
YAPILIŞI:tavuğu tuzlayıp bol suda haşlayın.tavuk haşlanırken 3 kaşık sıvı yağda bir çay bardağı tel şehriyeyi koyulaşıncata kadar kavurun.üzerine 2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın.onlar pişedursun biz şimdi harcını hazırlayalım. büyük bir kase yoğurda 1 yumurta 2 yemek kaşığı dolusu unu mikserle 5 dakikada çırpalım.diğer tarafta pişen tavuk göğsünü küçük küçük didikleyip kaynayan şehriyeli suya ilave edelim.tavuk suyunuda ziyan etmeyip ekleyelim.hazırladığımız yoğurtlu karışımıda yavaş yavaş ilave ettikten sonra kaynayana kadar karıştıralım.2 kaşuık tereyeğında eritip istediğiniz miktada nane ve pul biber ekleyip çorbamızın üzerine gezdirelim.afiyetle içelim.

1 yorum:

  1. ellerine sağlık yengecim.çok nefis görünüyor çorban.resim kalitesi de çok güzel.teknoloji sayesinde uzaklar nasıl da yakın oluyor değilmi.sevgiler.genç misafirlerine selamlar.uğurada öpücükler

    YanıtlaSil