MALZEMELER:
6 orta boy patates
1 paket krema
1 et suyu tablet
biraz karabiber
YAPILIŞI:patatesler soyulup dilim dilim yapılır.tablet toz haline getirilip karabiber ve krema eklenir.fırına sürülür.
PİLAV:
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
biraz sıvıyağ
2 kaşık tereyağ
tuz
(pirinci tuzlu sıcak suda beklettiğin zaman daha güzel sonuç elde edersin) sıvıyağda arpa şehriyeleri kavurdum.2 kaşık tereyağı ekleyip erittiikten sonra suda beklettiğim pirinçleri de koyup kavurdum. üzerine 2.5 su bardağı suyu ekledim.bir taşım kaynatıp altını kısık ateşe aldım.10 dakika sonra bir kere karıştırdım ve tencerenin ağzını kapattım.
23 Nisan 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder